Jdi na obsah Jdi na menu
 


Půst a život bez jídla

7. 12. 2011

PŮST

Tak přátelé, myslela jsem si, že držet jednou týdně půst je přirozené a tělu velmi prospěšné, ale zjistit, že lze plnohodnotně a velmi zdravě žít zcela bez jídla, to byla informace!

Nejvíce mne inspirovaly stránky www.pust.cz, podle kterých jsem od ledna 2014 v programu KROK PO KROKU K PŮSTU www.pust.cz/frame.php (zcela samostatně bez vedení :-)) Zažívám neuvěřitelné věci, o které se s Vámi velmi ráda podělím.
                                              
Pro ty z nás (já se také stále počítám), co zcela bez jídla nevydržíme, je velmi ozdravné, dát si alespoň o úplňku a novoluní půst ve smyslu jednodruhové stravy - třeba ovocný, zeleninový, nebo rýžový den. Když se to povede dodržet - začít v hodinu úplňku a vydržet 24 h - je to krásné vítězství sám nad sebou a hmotou. A hlavně velká úleva pro tělo a tím i ducha. Ti, kdo vydrží jen pít vodu, musí mít pocity ještě nádhernější. Henri Monfort (viz dole) doporučuje maximálně třídenní půst, který dokonale vyčistí tělo.

Nedávno jsem četla článek z netu "Petr Lukeš se nedívá na televizi" (viz dole, pište si, že se fakt pobavíte. Osobně sice s některými jeho názory nesouhlasím, ale to jen má zkušenost). MUDr. Lukeš píše, že půst nevydržíme i proto, že jsme plní parazitů a plísní a ty potřebují baštit. Jakmile nejíme, začne nám být zle, breberky chtějí dávku jídla. Mám bohatou zkušennost s Candidou, dámy její projevy znají jako tvarohovitý, velmi agresivní gynekologický výtok. Mohu vás ujistit, že jiná léčba než dietou nezabírá, prošla jsem vším. Candida miluje sladké (cokoli sladké, tedy i ovoce), bílou mouku, droždí - tedy pečivo. Na alkoholu si také smlsne. Jakmile máte nutkavou chuť na sladké, tzv. nepřekonatelnou, může to být právě Candida (a také chybějící láska a mazlení - což je jasným znakem, že si lásku a mazlení neumíme dát sami sobě :-)). Mimochodem, jak píše MUDr. Lukeš, pokud si koupíte pečivo a necháte jej 3h v igelitovém sáčku, spolehlivě kámošku Candidu v pečivu máte. Proto jsem v roce 2012 nasadila detoxikaci, která by měla spolehlivě zahubit nejen candidu, ale i parazity, plísně, viry, bakterie, skryté záněty - více na www.emms.cz Prostě takový vánoční úklid těla.

V současné době (2014) se léčím a čistím "živou stravou"  - RAW Food, prokládanou dny bez jídla (cíleně neuvádím slovo půst, protože pak dostávají buňky informaci o hladovění a já nehladovím - ve dnech, kdy nejím hmotnou stravu, se hojně vyživuji volnou energií, tedy pránou - viz níže)

 

ŽIVOT BEZ JÍDLA

Rok 2011 přinesl řadu úžasných informací a přivedl do Čech i velmi zajímavého hosta - Henri Monforta, člověka, který už 10 let nejí a prakticky nepije. Tedy abychom si rozuměli - nejí pevnou klasickou stravu. Ptáte se čím se tedy živí? No přece vesmírnou energií - PRÁNOU! Té je všude zdarma dost a dost, stačilo by jen uvěřit a něco pro to udělat. Přiznám se, že já mu tedy věřím a setkání s ním na přednášce v Pardubicích byl pro mne životní zážitek.         A tak se ráda dělím:

Záznamy přednášek Henri Monforta - listopad 2011:
www.felicius.tv (Praha Světozor 21.11.2011)
http://www.ulozto.cz/11427938/henri-monfort-strava-wma (Ostrava 24.11.2011)
http://www.ulozto.cz/11430032/henri-monfort-ostrava-24-11-11-mp3 (Ostrava 24.11.2011) http://www.youtube.com/watch?v=1ya9oKzGI2I (Pardubice 25.11.2011)
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/kultura/154683-on-line-z-divadla-kampa-henri-monfort-devet-let-bez-jidla/ (Praha Uhříněves 27.11.2011)
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10000000054-henri-monfort/211251000470001-henri-monfort/  (Praha Uhříněves) (na začátku přednášky chvilku nejde zvuk)

Henri Monfort navštívil Českou a Slovenskou republiku znovu v roce 2013 a opět jsem si živou přednášku nenechala ujít. Tentokrát zařídila jeho návštěvu česká pránička Dana Hájková, která se zasloužila i o překlad jeho knihy Pránická výživa - Jiná cesta ke spiritualitě. Ihned jsem ji zakoupila, dostala do ní i věnování přímo od Henriho a stále se jí nechávám inspirovat. Velmi zajímavý je příběh Dany Hájkové, o který je kniha doplněně. Videa z přednášek z roku 2013 najdete na YouTube. Pouštím si je stále znovu a znovu, zvláště, když se mi nedaří zvládat jídlo, tedy v době, kdy se probouzí buněčná paměť rodu (inspirující kniha o buněčné paměti BIOLOGIE VÍRY)


Jasmuheen -  žena, která inspirovala Henri Monforta:

Převzato ze stránek http://www.jitrnizeme.cz/ 
Jasmuheen – avatarem žití bez jídla (1.část)


Převzato (www.suprememastertv.cz) - Duchovno a zdraví - 25. 10. 2011 Mezinárodně přednášející, umělkyně, hudebnice, autorka a vedoucí badatelka pránického žití je Jasmuheen považována za avatara žití bez jídla.
Poté, co se naučila žít z kosmické energie, strávila tato úžasná Australanka poslední dvě desetiletí tím, že se podílela o své vědomosti a vhled s bezpočtem ostatních. Skrze její přednášky a semináře byli lidé inspirováni, aby následovali v jejich šlépějích.
Navíc, aby pomohla ostatním na této cestě, vytvořila Jasmuheen hudební a meditační CD, napsala také několik knih, jako například: „Božská výživa - Potrava bohů“, „Život ve světle“ a „Pránický program - Efektivní a příjemná evoluce“.
 Ačkoliv žije z prány, Jasmuheen se nepovažuje za skutečného breathariána.
Někdy piji. Stále si sem a tam dopřávám šálek dobré kávy. Občas si dám trochu vody, ale všechno, co potřebuji, všechnu svou výživu, přijímám z jiného proudu energie, který nazýváme pránou. Lidé ji říkají čchi. Říkají jí mana. Nazývají ji kosmickými částicemi. Nazývají ji božskou láskou, univerzální životní silou.
Nikdy jsem se nerozhodla, že chci být breathariánka. Byla to schopnost, která přišla od vzestupu a uvolnění energie v mém nitru, z celoživotní duchovní praxe, z meditace a ostatních věcí.
Prošla jsem duchovním zasvěcením v roce 1993, kde mou touhou bylo vejít do posvátné jednoty s touto božskou podstatou. Hovoříme v různých liniích, o Átmanovi, o Monádě, o přítomnosti „Já jsem“, o nejvyšším Já, jako o krásném průvodci pro lidstvo, který skrz nás intuitivně pracuje. A mým zájmem byla alchymie. Pravá alchymie je sloučení nižších aspektů naší bytosti, našeho ega nižší mysli, do božského sňatku s naším vyšším Já, s naším lepším Já. Tak jsem prošla tímto duchovním zasvěcením s touto motivací. Tím se změnily mé frekvence. Přešla jsem do jiné energetické skupiny a prostě ztratila všechen svůj apetit. Již jsem neměla žádný fyzický hlad, neměla jsem žádný emocionální hlad, žádný duchovní hlad, žádný duševní hlad.
Byl to pro mě šok, protože jsem se nikdy v životě vědomě nezajímala o breathariánství. A nikdy bych se tak nenazvala, ale byl to přirozený vedlejší produkt z mé upřímné motivace poznat, kdo skutečně jsem.
A jak řekl Ježíš: „Království nebeské je v tobě.“ Všechny ty dary jsou zde. Když se otevřeme, abychom je přijali, proudí, a tohle bylo vedlejším produktem. Je třeba říct: „Nezapomeň na ten božský zdroj v sobě.“ Ale musíš ho aktivovat. Musíš jej nechat proudit tím, že na něj zaměříš svou pozornost. Tedy, co se mě týká, žila jsem 22 let jako jogín, než jsem začala žít z prány. Víte, procvičovala jsem tělo, zacházela jsem s ním jako s chrámem, byla jsem na vegetariánské stravě. Byla jsem vegetariánka od dvou let.
Jasmuheenino vnitřní vedení ji vedlo k tomu, co později nazvala „21 denní přechodový proces.“  V jeho průběhu člověk nepřijímá žádné potraviny či tekutiny po prvních 7 dní a pak po následujících 14 dní konzumuje pouze ředěné džusy.
Ačkoliv Jasmuheen vyučovala tento proces po několik let, nyní vybízí své studenty k přechodu na život bez jídla za užití mnohem delší, pomalejší metody.
Co bylo vhodné v roce 1993, není nezbytně nutné nyní. A 21 denní proces je obtížným procesem pro fyzické tělo, vyžaduje disciplínu a závazek. A je to test. Je to jako silné duchovní zasvěcení. A nyní jsou energie s našimi duchovními zasvěceními o radosti, lehkosti, plynulosti, flexibilitě a organičnosti. A to říkám nyní.
Když do toho lidé velmi přirozeně organicky vplouvají, prostě jedí méně a méně v průběhu doby a skutečně naslouchají svému tělu, pak je to krásný úspěšný dlouhodobý přechod. Lidé chtějí rychlé řešení, znáte to. Někdy si říkají: „Ó chci být první člověk žijící z prány v mé zemi“, nebo „chci zhubnout“, nebo „chci být zdravý“ a toto jsou někdy důvody, které táhnou lidi k tomu, aby se pustili do 21 denního procesu, nebo prostě proto, že to tak cítí, je to volání v jejich srdci. Ale musíme být také rozumní. Toto je krásné ústrojí, tohle tělo a nechceme mu způsobit škodu.
A 21 denní proces nezaručuje nezbytně úspěch. Zjišťuji, že je to příliš rychlé pro přechod emocionálního těla lidí.
Je to také příliš rychlé pro sociální přizpůsobení. Pamatujte si, že od mnoha lidí, kteří s tím nevydrží, byste slyšeli, že je tomu tak, protože jejich rodiny se s tím nedokáží srovnat. Ale když to děláte pomalu, rodina si zvykne na to, že jíte méně a méně a že jste vegetarián, pak vegan, pak na syrové stravě, pak na ovoci; mohou vidět, že si udržujete dobrou energii, zdraví. Tělo se pomalu detoxikuje a oni si zvykají na to, co děláte. Pak to není sociální šok. A dává vám to příležitost se sociálně přizpůsobit, přenastavit sociální interakci různými způsoby, ne kolem jídla. A to je důležité, protože to je velký problém pro lidi v průběhu let, když dělají 21 denní proces. Je to příliš rychlé, obtížnost sociálního přizpůsobení je pro ně také těžká.
Při přechodu na pránický způsob života Jasmuheen zdůrazňuje důležitost meditace.
Když meditujete, je váš mozek uveden do vzorců frekvence alfa. To vám dává zdraví a duševní bystrost. Pokud nasloucháte božskému hlasu uvnitř a sledujete jeho vedení, nepřestáváte meditovat o té božské esenci, vzorce mozkových vln přejdou do úrovní théta. Na théta úrovních proudí v těle jiné frekvence, více čchi, více prány.
Jak víme, zda jsme připraveni se pohnout směrem k životu bez jídla? Jsou zde nějaká rizika spojená s podstoupením 21 denního procesu? Jaké záměry nám pomohou učinit posun?
Zasvěcení, kterým jsem prošla v červnu roku 1993, nazýváme „žití ze světla, 21 denní proces.“ A v roce 1993 to bylo velmi vhodné, protože vědomí planety bylo velmi omezené. Bylo zde rozkvétání lidského vědomí. Takže nyní nemusíme dělat 21 denní proces k žití z prány. Je to velmi extrémní záležitost, ale já jsem ji podstoupila a má frekvence jí stejně odpovídala, takže pro mě bylo snadné vydržet s touto zkušeností „žití ze světla“, přestože jsem tomu nerozuměla.
Neměla jsem o tom žádné vědecké informace. Vše, co jsem věděla bylo, že jsem prošla úžasným zasvěcením, které mě zkrátka zaplavilo větší láskou, větším světlem a vzalo mi můj hlad.
Pak bylo mojí úlohou podílet se o tuto znalost se světem a říci lidem: „Máte na výběr, víte. Můžete se živit fyzickým jídlem, které je báječné, velmi dobře chutná a je sociálně úžasné. Ale můžete se živit i jiným způsobem, tím, že skutečně umožníte této božské esenci ve vás povstat, tím, že se na ni zaměříte, žitím života, který podporuje rozkvět této čisté dokonalé síly uvnitř vás a pak se otevřete jejím darům.“
Jasmuheen nám připomíná, že se na život bez jídla musíme starostlivě připravit fyzicky, duševně a duchovně.
Víte, 21 denní proces mi dal dar být schopná žít z prány, protože můj systém byl připravený. Měla jsem více než 20 let příprav. Ale pokud vezmete nevyladěný systém a přesto děláte ten proces, je to příliš extrémní zasvěcení. Již to nadále nebudu veřejně podporovat, protože jsem přišla dokonce na to, že ačkoliv jsem napsala knihu „Žití ze světla,“ dali jsme detailní instrukce toho, co lidé musí dělat, tak 7 z 10 lidí ty instrukce ignoruje. A říkají si, „No, udělám to po svém.“ Ale když se dostanou do problémů, což mohou, protože popírat tělo těchto 7 dní při zasvěcení bez jídla a tekutin může být příliš velký šok pro systém. Pracovala jsem s tímto po 20 let. Vyvinuli jsme bezpečnou, pomalou asistenci. Kniha „Žití z prány, žití ze světla,“ s 21 denním procesem, má 10% úspěšnost.Takže 1 člověk z 10 dosáhne konečného daru, či jednoho daru z tohoto, což je žití z prány. Každý, kdo dělá ten proces, získává dar. Detoxikaci po 3 týdny, dobrou očistu či odpočinek, dovolenou či pobyt mimo společnost, či božský vhled, nebo hlubší meditaci. Jsou tu dary. Je to krásná zkušenost pro správné lidi.
Ale jít do toho s očekáváním daru žití z prány, na to není záruka.
Pokud si lidé zvolí podstoupit 21 denní proces, jsou zde známky, že žití z prány pro ně ještě není vhodné?
21 denní proces je rychlým, krátkodobým přechodem, který může být pro netrénované nebezpečný. Jakmile cítí, že by to mohlo být nebezpečné, měli by přestat. To je první známka, tento intuitivní pocit.
Zadruhé, mohou pociťovat úbytek energie a vyčerpanost. Ale opět, jedno z pravidel tohoto je, že pokud neslyšíte svůj božský hlas na 100% a nevěříte mu, pak to není proces pro vás. Pokud máte pořád pocit: „Možná musím někomu zavolat a zjistit co je co, nebo, potřebuji vnější systém podpory,“ pak mám za to, že nejste připraveni a že byste měli počkat. Pokud nedokážete mít dobrou komunikaci se svým tělem a hovořit k němu a vidět, co se děje a cítit se vnímaví, cítit proudy energie, pak opět ignorujete důležité signály, pokud je tělo stresováno.
Pokud jste neměli tuto hlubokou, hlubokou zkušenost v meditaci toho pulzu božské esence a jeho čistoty, tak se tělo ozývá: „Á je, co se děje? Nekrmíš mě. Nedáváš mi tekutiny. Ách!“ A to vytváří poruchu v poli.
Takže opravdu chceme, aby lidé, pokud tohle budou dělat, byli super vycvičení, aby měli 100% důvěry v božský hlas, aby je mohl vést jako vnitřní guru. 100 % skvělé spojení mezi myslí a tělem, schopnost cítit proud energie, takže přesně víte, co je v pořádku.
Tento proces by neměl být nepříjemný a nemělo by k tomu docházet, pokud jsou lidé připraveni. Pokud do toho půjdete, pak potřebujete dobrou silnou fyzickou, emoční a duševní detoxikaci, než začnete 21 denní proces. A pak je to radostný proces a je to pro lidi jednoduché.
Takže například, pokud minimalizujete svoji stravu, přejdete z vegetariána na vegana, na syrovou stravu, na ovoce, to přirozeně detoxikuje tělo. Pak je tělo při 21 denním procesu připravenější. Pokud máte vymytý tračník, to znamená kompletní výplach všeho v tračníku, pak jste zase čistí a tělo nepůjde do detoxikace během 21 denního procesu.
Jasmuheen vysvětluje výhody, když se učíme žít z prány postupně.
Mojí motivací bylo jít do toho jezera energie božské esence a být otevřená všem jeho darům. A pak tento dar přišel celkem nečekaně.
A zjišťuji, že všechny tyto neuvěřitelné dary přicházejí k člověku, když necháváme věci být, necháváme Boha, necháváme očekávání a noříme se do nejhlubšího rytmu čisté lásky uvnitř nás samých.
A odtud ty dary přicházejí. A jaké meditační techniky potřebujete, jakou náboženskou filosofii potřebujete, jakou duchovní skutečnost potřebujete, abyste nalezli ten proud čisté lásky v sobě? Já nevím. Ale vy víte, že model skutečnosti, který nesete a duchovní praxe jsou pro vás dobré, protože jste zdravější, jste šťastnější a váš život je naplněn milostí. A pak všechny tyto dary přicházejí přirozeně, organicky. Ale víte, žití ze světla, to nemůžete popadnout. Nemůžete říct: „Chci to, to je to, co budu dělat.“ Je to přirozený proces pomalé organické evoluce spojování frekvencí s jejich polem energie.
Nechte, ať k vám tento dar přijde přirozeně, nesnažte se jej popadnout.
Držte si ideu, že je to otevřenou možností, že každý se může dostat do souladu s rytmem dechu, s vůlí, se záměrem.
Pokud nemůžete říci, že 100% věříte svému božskému vnitřnímu hlasu, který je dokonalým guruem, aby vás tímto provedl, nejste připraveni.
21-denní proces není nebezpečný, dobrá?
Vím, že máte k tomu množství otázek, ale má první odpověď je, že když se musíte takto ptát, nejste připraveni.
Jak může obyčejný člověk začít žít z prány? Podle Jasmuheen je prvním krokem jíst méně jídla. A to můžeme udělat tak, že si budeme více vědomi skutečných fyzických potřeb našeho těla.
 
Mnoho, mnoho lidí uvažuje v 8 hodin: je čas snídaně. Och, 13:30 – oběd. Och, 19, 20 hodin: je čas na večeři. To je zvyk, je ho třeba? Namísto toho, když vstanete v čase snídaně, zeptejte se svého těla, jestli je hladové. Pokud říká: „Ne,“ - nejezte. Pokud říká: „Ano,“- zeptejte se, co chce, a to si dejte. Tak tři mantry přicházejí rychle do toho splývajícího stavu bódhisattvy.
První mantra:„Já jsem Láska.“ „Já jsem.“ „Já jsem“ při vdechování; „Láska.“ Směřovat ty proudy se svojí myslí a tu mantru ven skrz tělo a ven do světa. To sladí buněčné struktury s poli lásky. To je účelem mantry.
Druhá mantra ke sladění buněčné struktury s její vlastní nesmrtelnou přirozeností. „Jsem věčný“ znovu slaďuje buňky s tou věčnou energií, která proudí naskrz matrixem. Nikoliv, protože se honíte za nesmrtelností, ale pro uvědomění si vlastní nesmrtelné podstaty.
Třetí mantra, vyvinutá k rychlému rozšíření vědomí a uvědomění si, že existujeme v celém prostředí a nejsme připoutáni k fyzickému tělu. Jsem nekonečný. Sjednocujeme energetickou zásobu skupiny. Rozpoznáváním naší společné podstaty se dostáváme za oddělování, za skutečnost, že se nám všem dostalo jiného duchovního tréninku. V tu samou chvíli si dáváme výživu, kterou potřebujeme na všech úrovních. Měli bychom vybudit ten božský zdroj uvnitř na vyšší úroveň. A s výdechem vyživujeme sebe a ostatní. Líbí se mi to. To je má snídaně, oběd a večeře. OK? Věříte, že to může být tak snadné? Léčení. Přitahujeme tyto čisté energie dovnitř skrze vdechování a necháme je proudit skrz tělo; necháme je znovu nabýt rovnováhu, přenastavit se, ať se předělá na nový vibrační vzorec. A léčí a vyživují a vedou.
Jasmuheen tvrdí, že tělo odpovídá na naše pozitivní úmysly.
Takže naším úmyslem, když vdechujeme, je to, že bereme tuto energii z těch dimenzí uvnitř skrze atomy a pak výdech, necháváme ji proudit skrz buněčnou strukturu a pak ven skrz póry kůže, ven do prostoru kolem nás. A ten úmysl je při výdechu. Pak zaplavujeme každou buňku energií, která má sílu rozpustit na buněčné úrovni všechno, co nemá odpovídající frekvenci. Takže, jakoukoliv energii v buněčné úrovni z jiných období, která vám již dále neslouží: rozpustíte.
Teď si pamatujte, tělo nedokáže rozpoznat rozdíl mezi skutečnou událostí a představovanou. A když bude cítit tu záplavu lásky, že vy jste přítomnými Mistry, udělá vše ke splnění vašeho úmyslu, jakožto Mistra, kterým jste. Pak ji vezmeme na další úroveň, nechte ji proudit skrz kůži, skrz póry naší kůže ven do vnějšího prostoru, aby také vyživovala druhé. Velmi mocné.
Tak namísto toho, abyste ve světě byli tím, kdo bere, stanete se tím, kdo dává. Čím více dokážete zpřístupnit tento boží zdroj uvnitř, tím osvobozenější budete od potřeby užívat vnější zdroje. Je v tom takový mír.
I když si lidé nepřejí žít zcela z prány, Jasmuheen všechny povzbuzuje, aby se tím směrem vydali. V „Potravě bohů“ popisuje postupný posun. Takže, i když jen snížíte svůj příjem potravy na polovinu, ok, tak jezte, protože to máte rádi a stále věříte, že je to nezbytné. Ale utněte to a jezte polovinu toho, co jíte normálně.
Jaký dar dává veganská strava, vegetariánská strava, naší planetě mimo lepší využití zdrojů?
Být veganem, být vegetariánem, jak víme, dává duševní bystrost, víme, že to mění vzorce mozkových vln, když také meditujete. Víme, že tělo je zdravější. Víme, že tělo může žít déle; známe mnohé výhody veganské, vegetariánské stravy. Pak ohledně prány, páni, díky ní máte 100% energie, aniž by jakákoliv její část byla převedena do zažívání, takže všechna ta energie může být použita na různé činnosti v těle. Lidé mají mnohem větší duševní bystrost, jsou silnější. Víte, prána je čistá potrava, žádné insekticidy, barviva, pesticidy. A jakmile si dokážeme, že nás tyto proudy vyživují a že máme tuto svobodu volby díky tomu, že to zažíváme, pak si vytvoříme způsob života, který nám vyhovuje i sociálně.
Jak se více a více lidí posouvá směrem k žití z prány, chováme se k Zemi stále laskavěji. Říkají mi, že na západě je v současné době kolem 40 000 těch, kdo si mohou zvolit, odkud budou přijímat svoji výživu. Takže někteří z těch 40 000 mají jedno jídlo měsíčně a samozřejmě je to lehké jídlo. Možná, víte, trocha ovoce či polévky, vegetariánská polévka či salát, protože to rádi konzumují s rodinou. Někteří mají jedno jídlo týdně. Někteří jedí jednou za tři dny něco velmi lehkého, protože je to těší. A pointa je v tom, mít vždy svobodu volby. A ty výhody pro náš svět, páni! Víte kolik tun odpadních vod putuje naším světem? Kolik tun plastových odpadů, kterých se musíme zbavit? Všeho zapojeného do produkce potravy, čeho se musíme zbavit? Všechno to je podstatně redukováno, když se naučíme více spoléhat na božský zdroj uvnitř. A když to necháme, aby to bylo přirozené a organické, není to nebezpečné. Není, co víc říct, než: „Naslouchejte hlasu svého těla. Zvyšte proud čchi skrz svoji duchovní praxi.“
Myslím, že odrazovým můstkem pro transformaci v životě člověka je s velkou upřímností v srdci požádat o prožití toho, kým skutečně jsme, protože na západě nejsme vzděláváni, abychom chápali sebe samé jako skutečně božské krásné bytosti. Jsme spatřováni jako mysl, intelekt, emoce, tělo, ale není nám dáno porozumění, že jsme skutečně svrchované bytosti ve fyzické podobě. Myslím, že je to pro lidi příjemné, když jsou připraveni, skutečně se posadit v upřímné srdečné tichosti a opravdu požádat o zažití toho, kdo skutečně jsme na všech úrovních naší bytosti a také zažít království nebeské uvnitř a Buddhovu čistou zemi, a požádat o zážitek toho rytmu lásky uvnitř nás a všechny jeho dary.
Nemůžete mít žádnou z těchto zkušeností, dokud nejste připraveni.
Pokud jsme stále uchváceni vnějším světem, pokud si stále myslíme, že budeme šťastní vyděláváním peněz a tím, že budeme mít tu správnou manželku a správné auto a správnou rodinu a správné vzdělání a všechno to – pak je to všechno fajn – ale když si uvědomíme, že to možná není dostatečně vyživující, pak vejít do toho upřímného místa uvnitř a jen opravdu požádat o vyšší úrovně, vyšší zkušenosti, pravdu o našem samotném „bytí,“ pak to je žádost, která, když je lidské srdce skutečně připravené a otevřené, nebude nikdy nevyslyšena, neboť to je naše přirozené právo vzpomenout si, kdo opravdu jsme. A je naším vrozeným právem na Zemi kráčet v míru a harmonii.
Takže všechny energie z fotonové energie, z duchovního projevu, všechno nyní, to proroctví podporuje tento rozkvět lidského vědomí. A to je pěkný začátek.
Jasmuheen hovoří o mnohých darech, které osobně obdržela díky životu bez jídla. Navíc, Jasmuheen zjistila, že na pokračující duchovní cestě je dokonce možné žít bez dýchání.
Zjišťuji, když mé tělo odpočívá, že jsem stále jakoby zapojena do božských obvodů a nikdy to nekončí. Napsali jsme 36 knih za posledních 17 let. Udělali jsme 30 CD alb hudby a meditací. Neustále cestujeme po světě. Mé stěny jsou pokryty malbami. Právě teď děláme poezii a chanelujeme hudbu. A podívejte, je to úžasná zábava! Je to zábava, víte?
Někteří z vás jste slyšeli o lidech v Indii, kteří byli zakopáni po dlouhou dobu. Víte, jogíni, kteří nejedí, nepijí a nepřijímají kyslík. A část jejich služby bylo dokázat, že můžete všechno získat z vnitřních dimenzí, včetně vzduchu. Vlastně jsem potkala člověka, který to dokázal. Byl to velmi bohatý muž v Indii, doktor, vydělal hodně peněz a v určitém bodu byl veden k tomu, aby to všechno opustil, všechno to dal pryč. Víte, v Indii je běžné, když lidé dosáhnou určitého věku, poté, co strávili 20 příležitostných let vzděláváním, poté 25 či více vychováváním rodiny a děláním toho všeho, že se lidé odeberou následovat život jogína a všechno to zanechají, aby odešli do osamocení a věnovali se své duchovní cestě.
A znajíc tuto tradici, jeho žena za něj byla velmi šťastná, že šel. Takže odešel do džungle a žil v ní po 12 let. A když se vrátil do světa, lidé chtěli důkaz této energie, že vás může nasytit a vyživit duši. Rozhodl se, že bude experimentovat. Že jim to dokáže. A tak se nechal zakopat na 92 dní. Říkal, že to byla ta nejbáječnější věc, jakou kdy udělal, protože samozřejmě, když se do toho pustíte, tak všechno co uděláte je, že hned zpomalíte rychlost metabolismu, opustíte tělo, zkoumáte vnitřní vesmíry, jdete cestovat vesmírem a máte dovolenou.
V průběhu svých cest kolem světa Jasmuheen potkala Nejvyšší Mistryni Ching Hai a vyjádřila jí svoji vděčnost.
Úžasná Mistryně Ching Hai je jedním ze světově nejpřednějších zastánců globálního vegetariánství, (veganka), která vidí, jaký dopad to bude mít na globální oteplování. S Mistryní Ching Hai jsem se potkala před několika lety a velmi se zajímá o breathariánství. Jak si je Mistryně Ching Hai vědoma a všichni jsou si vědomi, jsme v čase globálních změn, globálního klimatického vlivu. Velmi rádi bychom viděli vegetariánský svět, protože to by mělo velký dopad na klimatickou změnu, jak víme. Děkuji Nejvyšší Mistryni Ching Hai. Děkuji za podporu práce, kterou ve světě děláme. Děláte tak krásnou práci a já vím, že neúnavně pracujete, abyste podpořila ve světě veganství. A my nabízíme všechny naše vědomosti a vše, čemu jsme porozuměli, volně do vašich vysílání. A děkuji za vaši podporu. Děkuji.
Jasmuheen hovoří o velkém posunu ve vědomí, který nyní zažíváme na Zemi.
Jak stoupá vědomí našeho světa, Jasmuheen zjišťuje, že se stále více lidí zajímá o posun k pránickému životnímu stylu. Radí lidem, aby přecházeli postupně, a pouze pokud jsou jejich těla, mysli a duše připravené.
Někteří lidé jsou připraveni žít 100% z prány, zatímco ostatní nikoliv. Ale jak si můžeme být jistí?
Pokud vyslovíme větu, která pro nás není pravdivá, která není pro naše nejvyšší dobro, pak ta esence mění rytmus dýchání. Takže chci, abyste mysleli na něco velmi prostého, o čem víte, že je to pro vás lež, a abyste to opakovali, jako by to byla pravda, a jen pozorujte, co dělá dech. Nebudeme dýchat zvláštním způsobem. Budeme jen pozorovat dech. Ve druhé části pomyslete na něco, o čem víte, že je absolutní pravdou. Opakujte to. Sledujte, co dělá váš dech. Zavřeme tedy oči. Opět, myslete na něco prostého, ale nepravdivého, ale opakujte to jako pravdu, a sledujte, co při tom dělá váš dech. A když můžete cítit ten rozdíl, otevřete oči. Kolik z vás zjistilo, když jste opakovali lež, jako by to byla pravda, že to bylo, jako by šel váš dech sem a všechno uvnitř jakoby ...?
Cítili jste to? Kolik z vás zjistilo, když jste opakovali pravdu, že to bylo, jako by dech okamžitě zjemněl a všechno se uvnitř otevřelo? Ano, to je váš vnitřní guru. Ok, tady máte odpověď.
Kdykoliv si nejste něčím jistí, pronesete větu, jako by byla pravdivá. Sledujte, co dělá dech, obzvláště, co se týká života zcela z prány. Přestat přijímat fyzické jídlo může být škodlivé pro tělo, pokud není proud vaší prány silný. Takže za použití této techniky získejme nějaké zajímavé informace. Ok, zavřeme naše oči. A jak pronášíme tyto prohlášení  a sledujeme, co dech dělá. Proneste větu, “Je mým božím plánem, žít tento život výhradně z prány.” “Je mým božím plánem, žít tento život výhradně z prány.” Jen to pořád opakujte a sledujte, co dělá váš dech.
Jasmuheen pak užívá stejnou techniku, aby viděla, jakou procentuelní část výživy můžeme v současnosti čerpat z prány. Začíná tak, že se zeptá těla, zda může být z 50 % udržováno pránou.
Prána nyní poskytuje více než 50 % výživy mého fyzického těla. Jen opakujte více než 50 %, přičemž o tom smýšlíme jako o vyživujícím proudu. Co dělá váš dech? Třeba váš dech řekl ne. Tak to zkuste znovu, více než 40 %. Třeba váš dech řekl ano. Tak zkuste znovu, víc než 60 %. Jen zkoušejte se svým dechem svoji percentáž prány a zatímco vykládáme tyto věty, opakujte je znovu a znovu a sledujte, co dělá dech. A ti z vás, kteří se nezajímáte o žití z prány, alespoň jste zjistili, jakou máte percentáž, takže nyní můžete dát matce Zemi dar. Ti z vás, kdo dostali kladnou odpověď na 50 %, kolik z vás zjistilo, že vaše percentáž prány je více než 50 %? Ok. Váš bezprostřední dar pro Gaiu je bezpečně snížit svůj příjem potravy o 50 %, pokud chcete. Je to bezpečné.
Jasmuheen věří, že naše Země směřuje vstříc velmi krásné budoucnosti. Osobní harmonizace, globální harmonizace, univerzální harmonizace. Co se stane, když budeme planetou osvícených bytostí, ve které budeme naplněni láskou a světlem? Protože a to si pamatujte, osvícení je cestou, ne místem, a vždy můžeme být naplněni větším světlem a láskou. Co se stane potom, do jaké dimenze společně vstoupíme? Hovoříme o čase naplnění proroctví Majů a mnohem více. Nyní žijeme v té době a ta prorokovaná doba znamená, že vstoupíme do období tisíce let míru, pokud ne i více. Nyní máme příležitost žít ve společnosti, která více spolupracuje, která funguje ve prospěch všech.
Naše díky, Jasmuheen, za sdílení svých znalostí ohledně pránického života a za vizi milující planety.
 
Videa pořadu s Jasmuheen:
Supreme Master Television
 
 
 
Petr Lukeš nekouká na televizi, neumí pustit počítač a v noci čte
 
 
B o s k o v i c e (Jim) - Oblíbený pediatr, specialista na čínskou medicínu Petr Lukeš odešel do důchodu. Na začátku března svou boskovickou pediatrickou praxi předal a svůj důchod zahájil lyžováním v Alpách. Práce má přesto nad hlavu. Jeho velký celoživotní koníček – čínská medicína – dnes nabývá na významu. Řada lidí se vyhýbá alopatické (klasické, školské) medicíně, nechce brát léky, které v jejich těle sice léčí problém, ale jiný způsobují. A tak vyhledávají alternativní metody.
   Doktor Lukeš by nemusel vůbec spát. Tolik lidí má problémy, s nimiž jim alopatická medicína nedokáže pomoci.

    Jak se cítí čerstvý důchodce?
   No, že mě toho času moc nepřibylo. Spíš ubylo. Mám teď nachystanou řadu věcí, kterým se chci věnovat. Samozřejmě tlak na mě, různé dotazy a podobně – to je čím dál větší.

   Přestanete někdy pracovat?
   Doufám, že ano. Jsem ve znamení býka, tedy líný. Rád se nažeru a pak si jdu lehnout. Klidně to o mně napište. Lidi vědí, že se mě vždycky říkalo sprosťák. Děcka z mého obvodu chodila ke sprosťákovi. A ráda.

   Jaký má váš den režim?
   Jsem zvyklý spát málo, tak pět hodin denně. Obyčejně už od tří hodin čtu. Žádné prášky si neberu, abych dospal, protože to nemá cenu. A tak čtu všechno, co se mi dostane pod ruku. Tak jsem například přečetl skoro všechny bible, které jsou na této zeměkouli. A můžu docela dobře srovnávat.

   Co vám to dalo?
   Vím třeba, jaký je rozdíl mezi monoteistickým a polyteistickým náboženstvím. Monoteisti jsou agresivní, válčící a podobně. Když na druhou stranu máte tisíc bohů, z nichž jeden je třeba kráva, tak kvůli tomu se nikdo nebude prát.

   A potom?
   Čtu do pěti hodin a pak na chvilku zdřímnu, aby si odpočaly unavený „očenka“. O půl šesté vstávám a rozvařím si jídlo, abych nemusel jíst to, co mi připraví potravinářský průmysl. Kupuju pouze základní potraviny – mlíko, sádlo, máslo, brambory, chleba, rohlíky, těstoviny. To, na co už moc sáhla cizí ruka, nejím.
   A pak začíná telefonování, mám takových šedesát až sto telefonátů za den. Když si to spočítáte, hned víte, kolik času já denně prožvaním. No a mezi tím si užívám svého koníčka - léčím pomocí akupunktury.
   No a večer už kolem osmé hodiny koupel a spát.

   A co takhle televizní zpravodajství, noviny?
   Nepustil jsem televizi od roku 2006.

   A počítač?
   Ten neumím ani pustit. A s mobilem je to podobné. SMS píšu tak minimálně deset minut. Můžete napsat, že jsme technický debil.

   Také vyrábíte léčivé přípravky.
   Nevyrábím. Upravuju přírodní produkty tak, aby bylo možné je požívat. Mumio jsem koupil v roce 1988 a od té doby ho mám v mrazáku. Je to přefiltrované guano (trus) vysokohorských svišťů, kteří se živí léčivkami. Vyprazdňovat se chodí na jedno místo. Guano prosakuje horninou, nabaluje na sebe další látky. Je staré nejméně pět tisíc let. Angelika ve filmu se musela pobratřit s nějakým šejkem, aby získala mumi pro francouzského krále. Udělal jsem z toho přechod mezi alopatickým a homeopatickým lékem, aby to fungovalo. Pacientovi pak řeknu - naředit nebo nechat tak. Nevěřila byste, ale funguje to.
   Dále vyrábím „Vstal“ z mateří kašičky od včeliček. Je to obrovsky energeticky nabité a já do toho ještě přidám vyluhovaný ženšen, takže aby po tom někdo nevstal…

   Kdo vás to naučil?
   Pouze jsem obkoukal to, co už je tu dávno vyzkoušené. Z bylinek používám hloh na snížení krevního tlaku, chodím ho sbírat kolem vodních rezervoárů, kde se chemicky nestříká. Pak ještě používám ořešák. Vyluhuju z nakrájených nezralých ořechů tinkturu, která likviduje až 40 procent parazitů.

   To vás asi taky stojí hodně času. A co tak nějaká kultura?
   I na tu si najdu čas. Mám kamarády, do divadla mi občas pomůže Petr Pospíchal, Honza Kanyza taky někdy. Ale nepřeháním to, protože na to nemám čas.

    A co dovolená?
   Poté, co jsem oprášil parazitologii, už moc necestuju. Po té zahraniční dovolené jsem se vždycky cítil tak, že bych potřeboval dalších 14 dní na zotavení.
   Mě ale neberte jako příklad. Je sice pravda, že se ve dvaašedesáti letech cítím líp než ve čtyřiceti, kdy jsem pojídal uzeniny a tavené sýry. Otevřelo mi to oči, v žádné knize to ale nebylo napsáno, takže jsem musel hodně študovat, abych se dobral nějakých závěrů. Biologii, biochemii, fyziologii a bohužel jsem zjistil, že zrovna toto se nepřednáší na dalším vzdělávání lékařů.

   Váš syn převzal vaši pediatrickou praxi v Kunštátě. Přebírá i vaše alternativní způsoby?
   No, snažím se mu to předat. Říkal, že akupunkturu dělat nebude, že by byl stejný otrok jako já, ale už začíná měknout, takže doufám, že to už přichází. Určitě to bude mít jednodušší, protože já mu ty omáčky a ten balast předpřipravím. Takže to, co já jsem studoval třiatřicet let, dostane na stříbrném tácku během dvou roků. Nebude to sice umět, ale bude znát to, co jsem tak dlouho studoval.

   Tedy čínskou medicínu?
   Akupunkturu, jejich logiku myšlení, taoismus a všechno, co k tomu patří.

   To bylo za totality?
   To jsme přepisovali samizdatem.

   Povídejte.
   To přivezli naši lékaři z Korejské války (1953). V nemocnici v Zábřeze jsem se setkal s doktorem Beranem, primářem v lázních (Jeseník). Jako důchodce sloužil se mnou na pohotovosti. Já děckař, on pro dospělé. Jednou nám tam dcery přivedly babičku s kašlem. No a jak se „vyslíkala“, ptal se pan primář – co to máte s rukou? Už jedenáct let mě nefunguje rameno, mám ho zamrzlý. Tak on mi říká – vyšetřete plíce, já spravím to rameno. Babička se smála a říká, doktore, já už s tím pojezdila kde co a nikdo to nedal dohromady. On vzal jehlu na jedno použití, bodl do ucha a ona začala křičet. Beran jí říká neřvěte a zdvihněte ruce. Ruce jí vyjely nahoru a ona křičí – zázrak. A já si v tu chvíli říkal – tak tohle bude moje metoda.

   To jste měl dobrého učitele.
   On mi předal spoustu své literatury, moc rád na něho vzpomínám. Já to pak přepisoval, bylo nás víc, takže jsme si to přepisovali navzájem. On se dokonce naučil to jejich čajové písmo a překládal z něj.

   A kde se naučil tu akupunkturu?
   No v té Koreji. A byl tam ještě doktor Růžička tady z Prostějova (autor odborné literatury). Pak taky výborný doktor Kajdoš, který napsal Kovem a ohněm. A pak už začaly sjezdy, semináře, mezinárodní sjezdy a už šlo dokonce i absolvovat. Ale bylo to tak, že člověk prostě furt a furt studoval.

   Vy vlastně patříte k průkopníkům akupunktury a čínské medicíny u nás.
   V roce 1976 to bylo skutečně ojedinělé. Ale nakonec asi 800 lidí udělalo zkoušky a získalo kredit.

   A co čínská cvičení?
   No, mě zrozence ve znamení býka, se to nějak nedotklo. Já byl kdysi hlavně na ten tenis a pak na lyže.
 

   Jaké jsou dnes mezi populací nejrozšířenější choroby?
   Plísně, ty nám snižují imunitu. A pak taky paraziti.
   O parazitech toho moc nevíme, spíš tušíme. Světová zdravotnická organizace říká, že dětská populace je z 80 procent promořená roupama. Léky likvidují pouze dospělé jedince, ne vývojová stádia. Ať si lidé doma chovají kočičky, pejsky, a další miláčky, ale měli by se pravidelně odčervovat nejen miláčci, ale i lidi. Plísní je celá řada a nikdo je neumí najít. Nejčastější plíseň je bílá moučná.

Co mají dělat lidé, kteří mají špatnou zkušenost s lékaři a nevěří jim?
   To je hrot ledovce, není to zas tak časté. Člověk by měl ale zavzpomínat, kde kdy pobýval. Zvlášť, když mu doktoři řeknou – to je divný, onkomarkery nemáte.   
 
Jak s touto skutečností pracuje lékařská veřejnost?
   No, ono se to těžko diagnostikuje, lékař by se o to měl zajímat, měl by to znát. Je to takový nezáživný, protivný, lékař by měl pacienta víc zpovídat, ale ono je lepší klápat do počítače než žvanit s pacientem. To už lékaři zapomněli! Bohužel, spousta onkologických onemocnění nejsou onkologická onemocnění. Imitující onkologický nález vám udělá i plíseň nebo taky parazit. Onkologové začnou dávat chemoterapii, ozařovat a ten človíček chřadne a nakonec ho zabije parazit, nikoliv rakovina.
   Teď se vyvíjejí přístroje, které detekují frekvence těch různých parazitů. Je to přístroj založený na vegetativně rezonančním testu, kdy se zjistí, kolik vibrací dává škrkavka, kolik roup, tasemnice a podobně.
    Lékaři to ale nedělají.
   Dělají to alternativci, ale hlavně inženýři. To je jejich obor. Doktoři tomu ale stejně nevěří.
   Proč pediatři vyhánějí cizopasníky penicilínem, jaké parazity si lidé vozí z dovolených, proč pít colu, co nám způsobují rostlinné oleje a nízkotučné výrobky, jak nám ubližuje kyselina citrónová v potravě?
   To a ještě více hledejte v některém z dalších čísel Boskovicka.
 
 
Jaké parazity si lidé vozí z dovolených
 
 
B o s k o v i c e (Jim) - Volné pokračování rozhovoru s nekonvenčním důchodcem MUDr. Petrem Lukešem
   Proč nekonvenčním? Protože konvence nám a zvláště malým dětem komplikují život. A v období puberty a i později se proti nim teenageři bouří. Abych to vysvětlil: šla maminka s tříletým dítětem ze schodů a já šel náhodou proti nim. Maminka, aniž by sama pozdravila, povídá soustředěnému dítěti - pozdrav pěkně pana doktora. To vzhlédlo, udělalo krok do prázdna a sypalo se ze schodů. A já měl hned práci.
   Rodiče by měli jít příkladem a ne komadovat. Dítě kopíruje svoji matku. Příklad: Když si matka holí chloupky na nohách, dítě vezme holicí strojek a dělá totéž. Když matka vaří, dítě chce vařit taky.
   Konvence jsou pro snoby, kteří nám pak určují, jak se máme chovat a spisovně hovořit. Můj otec měl na to vtip: Dva pražští Pepíci se baví a jeden se ptá druhého - hele, vole, co jsou to za lidi ti snobové? - No to jsou lidi, co místo hovno říkají nikoliv.
   Život je jako mince. Má dvě strany. Panna je ta slušná, snobská a orel ta sprostší, ale realistická. Co myslíte, že každému v životě denně ráno padne? Panna či orel?
   Ještě bych chtěl předeslat a zdůraznit, že nerozvíjím teorie, ale říkám zkušenosti - empirii - převážně svoji. Rozdíl mezi teorií a empirií je v čase. Teorie je dočasná, než se objeví další chytrolín a tu předchozí vyvrátí logicky znějícími argumenty. Empirie, neboli zkušenost, je trvalá a já tomu říkám „rozbitá huba“. Když předáváte rozbitou hubu, zvláště svým potomkům, tak tomu moc nevěří a říkají si, - co když ten tata kecá, musím to zkusit sám.
   Tedy - nic nevnucuji, pouze s vámi sdílím své zkušenosti.
   „Měl jsem nejmenší nemocnost na celé Moravě, to mám potvrzené ze Všeobecné zdravotní pojišťovny, Pojišťovny ministerstva vnitra. Nejmenší počet chroniků, nejmenší počet onemocnění z braní antibiotik a tak dál,“ říká dnes Petr Lukeš.

   Zápal plic u dětí, antibiotika
   Dítě prý má zápal plic, dostane antibiotika. Přes den nezakašle. Večer lehne do postele a kašle a kašle a kašle. Rodič ale nepřemýšlí tak, že dítě přes den lítá, nic mu není, jakmile ale lehne do postele, začne intenzivně kašlat.
   Antibiotika jsou bez efektu, navíc třeba rozbory zjistí, že dítě nemá zánětlivé markery. To znamená zvýšené leukocyty, není zvýšená sedimentace, CRP - a ten se zvyšuje už po několika hodinách, jakmile do vás vlítne nějaký virus či bakterie.
   Na parazity nikdo nemyslí. Když já pak dávám přípravky na škrkavky a roupy, matky se diví, že dostaly léky proti parazitům. Ti červíci leží v plicích tři týdny a ty děcka jsou z toho strhaný, kašlou celou noc, matky jsou naštvaný, otcové taky, kantoři taky, protože to přetrvává i v dopoledních hodinách, protože děcka mají překrvený dýchací cesty. Když uděláte rentgen, najde se tam zastínění, které skutečně ukazuje na pneumoponii. Musíte si to dát dohromady a říct si - toto už má potřetí, vždycky tři neděle se čtrnáctidenní nebo i delší pauzou a pak to znovu začne. Pro parazity je typické, že začnou klást vajíčka v době novoluní - týden před dozráním měsíce a týden po.
   Možná tomu nebudete věřit, ale já jsem třeba za týden měl pět svých registrovaných dětí a patnáct nepříslušných, se kterými přišli rodiče za mnou na radu - nešlo by mu zvednout imunitu a podobně. Samozřejmě, že jsem si pomáhal ještě laserem, udělal jim akupunkturní body, které mají vliv na zvýšení imunity.

   Používal jste tedy i čínskou medicínu.
   Ano, ale laserovou, která byla bez bolesti. Ty děcka ke mně chodily rády, protože to nebolelo, chodily na světýlko a ještě měly doporučenou kokakolu a zmrzlinu a k tomu ještě sladké ledové kuličky.
   Proč sladké ledové kuličky a dokonce každou hodinu?
   Matky se divily. Tak jsem říkal - podívejte se, nás v mikrobiologii vždycky učili, že 90% těch nejpatogennějších mikrobů, jako jsou streptokoky a pneumokoky a podobně se množí od 45 do 90 minut. A když jim za 60 minut dáte něco ledového, nemůžou se namnožit. Proč studené kuličky? Když nechceme, aby nám něco sežrali mikrobi, dáme to do mrazáku nebo lednice. Ty naše drobečky tam dát nemůžeme, takže jim musíme každých šedesáti minut dát něco studeného do toho krčku. Matky koukají, pak to vyzkouší a zjistí, že to funguje. Proč třeba toto neříkají děckaři?

   O parazitech toho zatím moc nevíme
   Moc o nich nevíme, spíš tušíme. Světová zdravotnická organizace říká, že dětská populace má 80% promoření roupama. A ty jsou tam furt. Likvidujete je léky, ty však likvidují pouze dospělé jedince. Nezlikvidují jejich vývojová stádia, vajíčka, larvy a ty v nás pak dělají ten binec – spolu s plísněmi snižují imunitu. Zde je vysvětlení všech těch hrozných kašlů a podobně. A proto by se měly občas ty antiparazitární přípravky dávat. Není ale jen dětský roup a dětská škrkavka, jsou i kočičí a psí roupy a škrkavky. Ty u lidí nedojdou do vyspělého jedince, ale jen do larválního stádia, takže ty děcka můžou ty larvičky mít v sobě třeba rok. Ony se tam salaší a když mají příhodné podmínky, začnou se hýbat, dělat paseku a děcka začnou kašlat nebo mít potíže s čuráním, protože se larvy hodně usazují v močových cestách. Nebo se děti pomočují - to dělají ty krevničky, pak se usazují v játrech a plicích a bohužel i v mozku. Přes lymfatický systém se dostávají do nosohltanu – do středouší, do mozkové tkáně. Vznikají také parazitární zápaly mozkových blan a ono se vůbec nepřijde na to, proč. Dále polypy v dutinách, objevují se i u populace dětské. Ale to, že si doma pěstují kočičky, pejsky, a další miláčky, neřeší. Ať si je chovají, ale měli by se pravidelně odčervovat nejen miláčci, ale i lidi.

   Jak s touto skutečností pracuje lékařská veřejnost?
   No, ono se to těžko diagnostikuje, lékař by se o to měl zajímat, měl by to znát. Měl by totiž pacienta víc zpovídat a ono je lepší klápat do počítače a psacího stroje než žvanit s pacientem. To už lékaři zapomněli!
   A hlavně – doktor teď už spoléhá jenom na laboratoř. Co dostane z laboratoře, je posvěcené, co nedostane z laboratoře, pokrčí rameny a řekne – nevím. Bohužel, spousta onkologických onemocnění nejsou onkologická onemocnění. Imitující onkologický nález vám třeba udělá plíseň, která se jmenuje aspergilus. Ta se lokalizuje do našich mateřských znamének a pod ním jsou paraziti schovaní. Jak se do něho šprtne, rozseje se. Nebo třeba takový měchožil zhoubný, to je lahůdka, ten vám imituje nádor v břichu a on to vlastně není nádor. Onkomarkery vám vyjdou negativně a přitom máte v břiše rakovinu jako bejk. Onkologové začnou dávat chemoterapii, ozařovat a ten človíček chřadne a chřadne a nakonec ho zabije parazit, nikoliv rakovina.
   Těch parazitů díky tomu, že se otevřely hranice, je čím dál víc. Jsou tu ty, které tu vůbec nebyly. Třeba z Egypta se vozí tyfus. Tam to přenáší blecha. Je tam často nedýchatelno, blech hromada. Za mnou přijde maličký človíček a má na kůži příznaky skvrnitého tyfu. Tak se ptám - to vypadá jak skvrnitý tyf od pyramid. A rodič řekne - jo, my jsme tam byli před rokem.

   To cestování může přese všechna opatření - tedy evropský servis a sterilitu v hotelích, přesto přinést nebezpečí?
   Třeba spousta parazitů je z Turecka. Ty, který tady třeba vůbec nikdy nebyly. Motolice ze skopového jdou přímo do slinivky břišní. Dokonce se říká, že 40% slinivek, které jsou nabourané, jsou způsobeny motolicemi právě od skopového. Když to zasáhne sekretorickou část, je z toho diabetus, když extretorickou, přijdou záněty. A když to trvá moc dlouho, může se to zvrhnout až do rakoviny slinivky. Na tu parazitologii tady vůbec nikdo nemyslí.

   A to je teď hodně módní záležitost v alternativní medicíně.
   Protože je to těžko detekovatelné, tak se tomu každý spíš vyhne. Než se parazit namnoží, trvá to někdy rok i déle. Paraziti jsou takový chytrý stvoření, který nechtějí naštvat svého hostitele. Oni s ním jsou pořád v symbióze a až se teprve namnoží do velkého množství, tak se obyčejně roznesou po těle a pak to bouchne. A pak se všichni diví jakto, že je tolik chorob, nad nimiž si doktoři lámou hlavu. A zapomínají na oblast právě parazitologie.
   Když znáte průběh parazitárních chorob a posloucháte pacienta, jak vykládá a zeptáte se ho - byl jste tam a tam? Najednou vám naskočí - krevničky si mohl dovézt, motolici, svalovce, který se u nás teď začíná hodně rozšiřovat díky importovanému vepřovému masu, které se sem vozí za laciný peníz. Tam se vůbec nedělají testy. Svalovců je v lidech moc. Říkají - mě bolí rameno, sval a diví se, proč najednou. Když se ho pak začnete ptát, tak se vám sejdou informace. Většinou ten svalovec vejde do místa, které bylo nějakým způsobem tangované - člověk spadne, narazí si bok a najednou tam má svalovce. Ten je šťastný, že našel místo, kde se může usalašit. A když se člověk do stejného místa praští ještě jednou, svalovec se roztrhne a když zrovna má vajíčka, tak je to katastrofa - ty se rozesejí do celého těla.

   Lidé třeba právě proto nevěří lékařům a co mají dělat?
   To, o čem mluvím, je hrot ledovce, není to tak časté. Člověk by měl ale zavzpomínat, kde kdy pobýval. A když mu doktoři řeknou – to je divný, onkomarkery nemáte...
   Teď se vyvíjejí přístroje, které detekují frekvence těch různých parazitů. Je to přístroj založený na vegetativně rezonančním testu, kdy se zjistí, kolik vibrací dává škrkavka, kolik roup, tasemnice a podobně.

   To abychom dnes byli pomalu každý sám sobě doktorem.
   Bez medicíny se neobejdeme. Třeba chirurgie je důležitá, bez ní bychom se neobešli. Akorát se strašně moc používají věci, které by se používat neměly, jako jsou různé kortikoidy, cytostatika na nevysvětlitelné revmatismy a podobně. Pak to má katastrofální následky.

   Pořád hledám radu pro lidi. Chodí po doktorech a jsou z nich zmatení. Co mají dělat?
   Alternativci mají ty biorezonanční mašinky, které zjistí ty plísně, parazity a podobně a pak se to léčí zase tou biorezonancí.

   Jaké jsou dnes nejrozšířenější choroby, kterým lze předcházet.
   Plísně nám podstatně snižuje imunitu.
   Proč nám plísně snižují imunitu, proč pít colu, co nám způsobují rostlinné oleje a nízkotučné výrobky, jak nám ubližuje kyselina citronová v potravě? To a ještě více hledejte v některém z dalších čísel Boskovicka.
   
 
Cukr je pro nás požehnání, tvrdí například Petr Lukeš
 
 
B o s k o v i c e (Jim) - Jaké jsou dnes nejrozšířenější choroby, kterým lze předcházet?
   Mezi obyvatelstvem je rozšířena řada plísní, které nám snižují vitalitu a hlavně imunitu. Nejčastější plíseň je moučná – Candida albicans. Ta se objevuje již za 3 - 12 hodin na pečivu, které necháme uloženo v igelitu. Tato plíseň způsobuje moučnivku na sliznicích dutiny ústní, hlavně u dětí a u žen na přirození. Situaci podporují i ostatní plísně, hlavně na burácích, které produkují nejhorší jedy – aflatoxiny. Dále podporují plísně antibiotika braná opakovaně a dlouhodobě. Plísně jsou zákeřné proto, že nám nedělají teploty, pouze je nám slabo a divně a snadno pak chytáme běžné infekce.

   Proč?
   Protože se navazují na receptory T-lymfocytů, což jsou naši buněční zabíječi v první linii v obranyschopnosti. Ty ztratí svou důležitou funkci makrofágů a pak viry a bakterie mají volný vstup do těla. Pak se divíte, že jste opakovaně nemocní. Když to pacientům vysvětlím a oni dodržují určité zásady, pak za půl roku přijdou a řeknou – víte, že jste měl pravdu. Teď už je mi podstatně líp a mám více energie.

   Pijme colu, je v ní cukr!
   Když řeknu, že Coca cola je nejzdravější nápoj u nás, tak 90 procent lidí, kteří jsou zblblí podplacenými lékaři, se chytne za hlavu a myslí si něco o mé pomatenosti. Když chci psát nebo povídat o Coca cole, tak své tvrzení musím mít podložené, což se o mnohých pisatelích říci nedá.
   Já vypiju denně 2 litry coly. Nepředpokládám, že by doktoři byli tak hloupí sami od sebe, když vystudovali medicínu, a že by si nepamatovali, že například kyselina fosforečná je pro nás nejdůležitější kyselina na této planetě. Drží totiž genetický kód DNA, protože ta jediná je schopna tvořit esterické můstky, které drží šroubovici DNA, aby se nerozpadla. Kdybychom tu kyselinu neměli, budou se rodit různé zrůdy. Coca cola, která je konzervovaná kyselinou fosforečnou nám vůbec neškodí, právě naopak.
   Další důležitou funkcí kyseliny fosforečné je její schopnost tvořit makroenergetické vazby v ATP, dále s glukózou a fruktózou a kyselinou pyrohroznovou. Při odštěpení jedné molekuly této kyseliny se uvolní energie 12 kcal, která je okamžitě zpracována pro další funkce a reakce v buňce (opakování pro lékaře).
   Rovněž s despektem je tvrzeno, že výborně vypucuje záchod a povolí šrouby. Zkoušel jsem to, ale není to pravda. Když chcete vypucovat varnou konvici, použijete na to ocet nebo kyselinou citrónovou a nikdo vám neříká, kromě mě, že je to šméčko pro tělo.
   Kyselina fosforečná a fosfáty se dřív, kdy ještě nebyl farmaceutický průmysl tak hladný, používali do mýdel, čistících prostředků a saponátů. Nyní se fosfáty pomalu odstraňují a do čistících prostředků a saponátů se dávají bioenzymy, které člověku škodí. Fungují totiž jako dráždidlo a alergen na sliznici dýchacích cest. Takže, když si kupujete prací prostředek, kde je psáno velkým písmem bez fosfátů, je velmi pravděpodobné, že si přivodíte alergii.

   Jakou cestou jsme v minulosti získávali kyselinu fosforečnou?
   No, ze stravy. Když jíte maso, tak ze stavby masa samého, ale i z buněk ostatní stravy, protože obsahují DNA. Coca-colu piju již od roku 1963, kdy jsem ji dostal jako odměnu za to, že jsem udělal příjmačky na zdejší gympl. Vím, že je to nejzdravější nápoj u nás, protože obsahuje kromě kyseliny fosforečné trávící fermenty, které jsou podobné wobenzymu.

   A za ten platíme velké peníze, když ho potřebujeme.
   Coca colu vymyslel v roce 1885 americký lékarník John S. Pemberton z Atlanty v Georgii a při výrobě mimo jiné použit extrakt z cocy a colových ořechů. Nápoj se prodával v okolních lékárnách jako „tonik stimulující mozek“. Kdo má trávící problémy jako například zvracení a nechutenství a dá si vyštěrchanou a mírně naředěnou ledovou coca colu, tak se mu udělá dobře. Bohužel přesto, že to lidé již vyzkoušeli, se nikomu nerozbřesklo. Že by si řekli, že na zanícený trávící trakt se dá šméčko a ono se to vyléčí...
   Dále by si měli doktoři vzpomenout, že naše kosti jsou složeny z 85 procent z fosforečnanu vápenatého. To je ohromná zásobárna vápníku a kyseliny fosforečné. A jak někdo tvrdí, že Coca cola odvápňuje, tento proces není tak jednoduchý. Protože naše kost je tvořena a odbourávána dvěma druhy buněk. Jedny se jmenují osteoblasty, které tu kost staví za pomocí alkalické fosfatázy. A dále máme osteoklasty, které kost odbourávají a tuto reakci katalyzuje (spouští) kyselina citrónová.

   Ta je ale dnes téměř ve všech potravinách.
   Ano, díky kyselině citrónové, která se dnes sype téměř do všeho, je tolik osteoporóz a mnoho lidí je léčených vápníkem, hořčíkem a ženy ženskými hormony.

   No a co ten cukr?
   Nechápu, proč je cukr tak zavrhovaný, když ve fyziologii ve 2. ročníku na medicíně je napsáno, že srdíčko jedním stahem vypudí 1,2 dcl krve, za 1 minutu je to kýbl krve a za den cisterna o 10.000 litrech. Osmdesátiletý člověk načerpá srdíčkem 350 milionů litrů krve, což je celá Křetínka, než začne přetékat.
   Měli by si všichni uvědomit, na co to srdíčko jede. Myslíte si, že na cereálie, jogurty, na makrobiotické potraviny jako například naklíčené obilí a podobně? Ne – jede na cukr, a to právě na hroznový cukr - glukózu, která je obsažena v řepném cukru společně s ovocným cukrem - fruktózou. Další orgán, který jede na cukr, jsou játra. Bez glukózy a kyseliny glukuronové bychom nestrávili a nezlikvidovali spoustu toxinů, které dostáváme v každodenní potravě. Hroznový cukr nám jede do svalů, takže když sportovec chce podat výkon, musí dostat dostatek cukrů. Ale nejdůležitější orgán, na který cukr jede, je naše mozkovna. A to opět na hroznový cukr. Zase se najdou lékaři, kteří budou tvrdit, že cukr je jed. Můj otec, také lékař, říkával mé matce: „Slaď tomu Petrovi trochu víc, jeho příroda neobdařila jiskrným intelektem, tak ať mu to více myslí a všechno si pamatuje.“ Myslím, že díky otci jsem to co jsem, že jsem si třeba udělal i druhou vysokou školu. Dále fruktóza, která je druhá molekula v sacharóze, je důležitá jako velký zdroj energie, ale hlavně pro pány je motorem bičíku našich spermií. Proč se tedy potom všichni diví, že máme tak nízkou pohyblivost spermií a spousta pánů nemůže oplodnit svou partnerku. Také tvrzení, že cukr a jeho nadměrný přísun, by mohl způsobit cukrovku, je rovněž mylné. Při glukozotolerančním testu je slinivka schopna zpracovat za 2 hodiny 7 dkg podaného cukru a glykemie nám klesne na normál. A o slinivce platí totéž, co o každém jiném orgánu v těle. Když chcete mít vyfachčené svaly a srdce, musíte je trénovat.
   Víte dobře, že když si člověk zlomí nohu a dají mu ji do sádry, tak za 3 týdny proběhne atrofie z inaktivity a stehenní sval se zmenší o ¼ svého objemu. Takže u mě je nejvíce vypracovaná slinivka, protože už od rána dostává 5 kostek cukru v kávě, v zápětí mnoho sklenic Coca coly a moje beta buňky langerhanzových ostrůvků si patrně už říkají, kdy nám dá pokoj, abychom mohly také atrofovat.
   Své povídání bych rád zakončil zvoláním citátu Julia Fučíka „LIDÉ, MÁM VÁS RÁD, SLAĎTE!“ (snad se vám rozbřeskne a přijdete na to, komu to prospívá...)

   Nízkotučné potraviny, tvarohy, jogurty
   To je to největší šméčko, které může být. Ten tuk je chemicky odstraněn. Nikdo z dlouhověkých, s nimiž jsem mluvil, by si nekoupil nízkotučný tvaroh, nejedí Hery, Flory, jedí máslo. Žádná kráva své telátko neotráví, to raději zdechne, ale člověk člověka za pár mincí zlikviduje jako potkana....
   Jogurt už se nedělá tak jako dřív. Ten se dělá tak, aby vydržel co nejdéle. Za našich mladých let jste snědla dva jogurty a víc jste nemohla, protože jste si zažívací trakt osídlila mikroby, které potřebujete - laktobacilem, který měl reprodukční schopnost. Pak už jste jogurt nemusela, protože si tělo řeklo, že má dost, stačilo třeba dvakrát do měsíce.
   Ten laktobacil, který je třeba v aktimelu, je udělán velice šikovně - on má enzymatické schopnosti dál, ale hlubokým zmrazením ztratil reprodukční schopnost. To, co má odvést, tam odvede. Ale musíte ho denně. To je velice geniálně vymyšleno.

   Je to opravdu tak, že je to úmysl?
   To už si přeberte jak umíte.

   Ten lék nezmizí, farmaceutické firmy na něm vydělávají
   Říká se, že cholesterol je strašný, ale opak je pravda. Všichni by měli vědět, že cholesterol je základní stavební kámen našich nejdůležitějších pohlavních orgánů (ženských i mužských), kůry nadledvin - kortikosteroidů proti zánětu a hormonů udržujících náš minerální metabolismus - aldosteronů. Dále je základní stavební kámen buněčných membrán spolu s fosfolipidy a bílkovinou tvoří celistvost buňky.
   Státní ústav pro kontrolu léčiv vydal ve Zdravotnických novinách článek, že léky na snížení cholesterolu zhoršují paměť, sexuální funkce, způsobují deprese, zhoršují pohyb, spánek, vyvolává pneomopatii.
   Internista by se měl zeptat - spíte dobře? Už nebudete. Máte dobrou paměť? Už si budete pamatovat kulový. Jediný, co vás bude těšit je to, že máte nízký cholesterol. Jestli jste měl dobrou náladu, budete trpět depresemi. Jestli jste dosud vyběhl jako fretka do třetího patra, nyní už polezete zadýchaný, protože budete mít instersticiální pneomopatii. Jediný, na co nemá vliv je, že se dobře vymočíte. To napsal ústav pro kontrolu léčiv! Ten lék už by dávno zmizel, ale protože farmacie na něm vydělává, prodává se i nadále. Lidi se akorát musí seznámit s jeho negativními účinky.

   Nepřipadá vám to tak, že je potřeba nás jaksi udržovat jako méně schopné?
   Tímto způsobem probíhá tichá genocida bílého obyvatelstva. Jediná moudrá plemena, která si do tohoto nenechají  kecat, jsou žlutí a Rusové. Jak jsem je dřív moc nemusel, teď je obdivuju, protože odtajnili tolik věcí včetně parazitologie, že vám lezou oči navrch hlavy. To všecko jsou odtajněné věci, které se dělaly jako kosmický výzkum.

   Vedle těch informací, které jste teď podal, byste měl podat informace relevantní tak, aby si lidi neřekli - vždyť on je úplný magor.
   Já jsem svoje ego už dávno poslal ke všem čertům, takže mě je jedno, jestli si o mě někdo myslí, zda jsem či nejsem magor. Ten, kdo je ješitný, by toto nepustil. Ti, co jsou moudří, si to přeberou a řeknou - asi to nebude tak hrozný, já to vyzkouším. Třeba někdo, kdo to vyzkoušel, řekne - ty jeho metody byly hrozný a víc nepřijde...
 
 
Přepálené oleje nám způsobují vysoký krevní tlak, říká Petr Lukeš
 
 
B o s k o v i c e (Jim) - Co člověk má jíst
   Člověk má prý jíst to, co se vypěstuje doma?
   Ano, v mírném pásmu. Někteří lidé se chlubí tím, že se cpou množstvím mandarinek, pomerančů a podobně. Mě osobně po tomto zas tak moc dobře není. Jižní ovoce se trhá ne úplně zralé. Takže je tam podstatně víc kyselin, než bychom si přáli. Tělo je musí něčím vysrážet, aby to nevadilo organismu. A k tomu tělu slouží vápník a hořčík. A když to jedí ženy po přechodu, zjistí jim osteoporózu. A najednou musí brát preparáty, aby se zachovala ženská hormonální aktivita spolu se správnou vápenatostí kostí - tedy ženské hormony a kalciové preparáty, které jsou poměrně drahé. Tak to je začarovaný kruh. Chlapi tento problém nemají, protože místo jezení citrusů a džusu pijí pivo.

   Přepálené oleje nám způsobují vysoký krevní tlak
   Vazivo nám likvidují přepalované oleje. A to jsou věci, které nenajdete v knížkách. Oleje se přepalují při 125 stupních. Kdežto sádlo se přepaluje až při 180 stupních. Kdyby se všichni vrátili do dob našich předků a zvlášť těch, kteří se dožili vysokého věku, zjistí, proč tu byli tak dlouho - vařili na sádle. Oleje, které se mají používat za studena, jsou drahé a smažit se na nich nemá. Oni ale na flašku napíšou, že se na nich může smažit.
   Dal jsem si tu práci, že jsem si vytáhl z matrik nejstarší obyvatele tady na Boskovicku - v Kunštátě, Olešnici, Letovicích, Boskovicích. Obcházím stařečky, kteří nejsou na Sadové a ptám se jich, jak to dělají, že jsou takoví čiperní a co vaří. Teď už jsem důchodce, a když přijdu za tím pětadevadesátiletým staříkem, tak on mi říká: jó, mládenečku, to my za mladších let jsme toto vůbec neměli. Když jdeme do obchoďáku a vidíme barevné regál, tak zrychlíme krok, protože tam je nejvíc těch šméček. Tito staříci dokázali, přes všechny ty žvásty v masmédiích, že jejich životní zkušenosti svědčí o správnosti jejich životosprávy.
   Dal jsem si tu práci a vypsal jsem si, co by člověk neměl dát do pusy podle těchto staříků. Tento seznam dám k dispozici, které doporučuji jako „Lukeší desatero“.

   Ti staří lidé smaží jen na sádle?
   Mám zážitek z Kunštátu. Po sametce jsme začali prohlížet děti v ordinacích a ne ve škole a já jsem z celé kunštátské školy vytestoval 45 dětí, které měly vyšší krevní tlak. Byl tam jeden, který měl tlak 180/120. Poslal jsem ho do nemocnice a za 14 dnů ho vrátili, že mu tlak klesl s diagnózou juvenilní hypertenze. Za tři měsíce se objevil v ordinaci znovu, tak jsem mu změřil tlak a zase měl 180/120. Tak jsem ho poslal znovu do špitálu, on za tři neděle zpět, diagnóza potvrzená. Náhodou jsem se octl o desáté přestávce ve škole a z těch 45 dětí jsem potkal minimálně polovinu, jak chodí po chodbě a každé si nese pytlík slaných buráků nebo čipsů. Říkal jsem jim: děcka nejezte to, vždyť ten vysoký tlak máte z toho! Byli před pubertou nebo už v pubertě a tak mi řekli: nestarejte se! Pozval jsem si rodiče a začal jsem jim to vykládat. A zrovna matka toho, co měl tlak nejvyšší, neměla na synka čas, ale byla velice šikovná podnikatelka. A tak jsem jí doporučil, ať toho podnikání nechá, protože nebude mít dědice. Ona mě řekla, ať mu dám nějaké patáky a nestarám se, co jí. Takový tlak, jako měl její syn ve 13,5 letech má dospělý chlap v pětasedmdesáti. A to srdce to nevydrží déle než pět, sedm let; kdyby byl sportovec, tak deset. On je mladý, dejme mu dvojnásobek, dejme mu patnáct. To se stalo v roce 1993. Kluk dnes má 28, je v invalidním důchodu, váží 130 kilo a chodí se dívat na děcka, jak bruslí a sportují, pohybuje se jak malý golem a moje prognóza se asi naplní.
   Když mi někdo řekne, že olej je zdravý a že opakovaně přepalovaný ve fritéze neškodí, tak mu musím oponovat. Já jsem čipsy a slané buráky miloval taky, když jsem je viděl, slintal jsem jak Pavlovův pes. A tlak mi začal postupně stoupat. Od roku 1993 jsem neměl v ústní dutině nic, co by bylo připravováno na přepáleném oleji. Zatím se mi to vyplácí.
   Smažené prostě zvyšuje tlak. Když sníte sto tisící pytlík buráků či čipsů na 100x přepáleném oleji, je to, jako byste snědla tabletečku cyankáli. Přepalované tuky vyčerpávají žluč a žlučové kyseliny, které jsou nosiči sírových můstků do našeho vaziva, aby bylo pružné. Proto po smažených jídlech máme bolesti kloubů a úponů svalů, které dostávají zabrat ještě rychlosolemi.

   Sůl jako taková je zdravá
   Existuje něco jako sodnodraselná pumpa v buňkách, kdy draslík vynáší binec mimo buňku a na jeho místo nastupuje sodík. Vzápětí se vymění. Měli by si všichni biochemici oprášit tento mechanismus. Sůl ale škodí, když už máte poškozené ledviny. To zadržuje vodu a způsobuje nástup vyššího tlaku. Naopak, když jsme zdraví, podporuje rychlejší očistu veškerých nedobrot z organismu.

   Jak je to s rychlosolemi?
   Ony ty rychlosoli se sypou nejen do uzenin, ale i do tavených sýrů. Ten čím je víc roztíratelný, tím víc je tam rychlosoli. Rychlosůl je dusitan draselný s dusičnanem sodným v poměru  2 : 5. Dusitan draselný rozpouští sírové můstky v elastinu, což je základ cévní stěny. Proto se vyskytují křečáky, hemoroidy, krvácení z dásní při čištění zubů. Dusičnan sodný rozpouští sírové můstky v našem kolagením vazivu, které je základem chrupavek kloubních, úponů šlach a plotének.
   Proto je tolik tenisových loktů, bolavých ramen, vyskočených plotének a ostatních pohybových poruch.
   Rychlosůl se u nás začala používat od roku 1968. Od té doby vzkvétá ortopedie, výměna kloubů kyčelních a koleních a stává se královnou medicíny. Ve veřejných stravovnách i ve školách se musí vařit na oleji, což dokončuje dílo zkázy našeho pohybového aparátu.
   Tyto potraviny jsem kdysi miloval hodně. Dostával jsem je. Za pouhých 11 měsíců jsem si utrhl achilovku a přemýšlel potom proč. Pak jsem měl taky 21x vyskočené plotýnky a když mě odvezli do Brna na operaci a řekli mi, že každá druhá tato operace končí ochrnutím a na vozíku, rozsvítilo se mi v hlavě. Držel jsem 17 dnů hladovku, pil jsem 6 litrů denně a dal jsem se do pořádku. Vzpomněl jsem si, že to stejné jedí mí pacienti, kteří za mnou chodí. Jenže oni stejné množství jedli průběžně po celý rok a já za měsíc. Následek byl ten, že jsem kvůli tomu málem ochrnul.
   Velkou chybou našeho zdravotnictví je jeho atomizace. Celostní medicínu již téměř nikdo neumí. Když jsme se přistěhovali po válce do Boskovic, bylo zde na celý boskovický okres 20 doktorů včetně zubařů a stále se na giganty obvoďáky vzpomínalo, jak zvládali 50 tisíc obyvatel - doktoři Mareš, Výbora, Kocman, Zeman, Treu a další, kteří uměli všechno a diagnózu, velice přesnou, dělali na podkladě anamnézy (pohovoru s pacientem).
   Teď se převážně spoléhá jen na laboratoř a ostatní přístroje a nad pacientem se málokdy sejdou jednotliví odborníci všichni najednou. Nyní je tu přes 200 doktorů bez zubařů a nevypadá to, že by si váleli šunky. Někde je chyba a protože lidi nesladí, tak se jim ani nerozbřeskne.
   
   LUKEŠÍ DESATERO NEDOPORUČENÝCH POTRAVIN
   bylo sestaveno na podkladě zkušeností občanů Boskovicka, kteří jsou starší 85 let a jsou soběstační, kteří se neřídí dle reklam a nečtou „odborné” časopisy a tisk typu AHA, BLESK, SPY a jiné.
   1. Nekonzumujte cizokrajné ovoce: kiwi, mandarinky, pomeranče atd. (jen v omezeném množství). Dováží se nezralé, dozrávají bez sluníčka, obsah vitamínů je minimální, zato obsah organických kyselin maximální. Odvápňují a při značné konzumaci způsobují osteoporózu.
   2. Kupované jahody z ciziny obsahují oparové viry a způsobují afty a žloutenku typu A.
   3. Nejezte nic, co obsahuje kyselinu citrónovou, která je z organických kyselin nejagresivnější. Dává se do všech limonád, kromě čisté vody (pouze originální Coca-cola a Pepsi-cola jsou konzervovány kyselinou fosforečnou). Je i ve spoustě potravin a bonbónech. Odvápňuje organismus – způsobuje křeče svalů a leptá sliznice, které pak snadno propouští infekční viry a bakterie.
   4. Nesmažte na oleji pro jeho nízký stupeň přepalu a vznik dioxinů při opakovaném smažení ve fritézách.
   5. Nepoužívejte margariny – umělé tuky. Máslo je zdravější. Žádná kráva své telátko neotráví – to raději zdechne, ale člověk člověka pro pár mincí otráví postupně, jak potkana.
   6. Nejezte jogurty s dlouhou dobou trvanlivostí. Jsou plné konzervantů a jsou mrtvé. Pak musíte kupovat ACTIVII, která má položivé bakterie.
   7. Nejezte ve větším množství tavené sýry a uzeniny. Obsahují rychlosoli a ty štěpí sirné můstky v kolagenu a elastinu v cévách, šlachách a kloubech.
   8. Nekonzumujte pražené arašídy – obsahují jedovaté aflatoxiny. Dále chipsy pro opakovaný olejový přepal.
   9. Nejezte pečivo uskladněné v igelitu. Již po 3 hodinách na něm začíná růst plíseň Candida albicans.
   10. Nekonzumujte ve větším množství vlašské ořechy, nedozrálé banány, dlouze vyluhovaný černý čaj – pro velký obsah tříslovin, které rovněž na sebe vztahují vápník s hořčíkem.
   DOPORUČENÉ POTRAVINY jsou ty, které jedli Vaši předkové, kteří se dožili nejvyššího věku a nepotřebovali žít v domově důchodců. Pokud Vás nevyměnili v porodnici, máte to dáno geneticky do vínku.
 
 

 

 
 

 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< červen / 2018 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 187888
Měsíc: 2496
Den: 85